Magazín: Pochutnejte si na dýni Hokkaidó
Zpříjemněte si podzimní dny a vyzkoušejte nějaký z chutných dýňových receptů. Jsou ozkoušené, jednoduché a rychlé.
Podzim a dýně jsou už taková synonyma, i když je to trend posledních pár let. Mnoho z nás si tuhle zeleninu oblíbilo, i já. Proto bych vám velice ráda představila rychlé, dobré a ozkoušené recepty. Ať vám šmakuje!
Připravte si dýni Hokkaidó, litr vývaru, dva stroužky česneku, kousek zázvoru, sůl, pepř, trošku chilli a mandle na ozdobení. Jakmile budete mít připravené všechny ingredience, můžeme se pustit do přípravy polévky. Z dýně odeberte semínka a do polévky použijte asi 800 g dužiny. Vývar přiveďte k varu, vložte do něj dýni pokrájenou na kousky a vařte ji až do změknutí. Před koncem přidejte prolisovaný česnek, polévku rozmixujte a dochuťte ji vylisovanou šťávou ze zázvoru či špetnou chilli. Mandle nasekejte na kousky a nasucho je opražte. Pak jimi polévku nakonec ozdobte.
K takové rychlé večeři budete potřebovat jednu dýni Hokkaidó, půl litru zeleninového vývaru, 200 rýže Arborio, máslo, cibuli aparmazán. Nejprve dýni očistěte a nakrájejte na stejné kostičky. V pánvi rozehřejte lžičku másla, osmažte najemno nakrájenou cibuli a dýni orestujte doměkka. Jakmile dýně bude měkká, posypte ji rýží a zalijte ji asi jednou až dvěma sběračkami teplého zeleninového vývaru. Směs nezapomeňte pravidelně promíchávat a podlévat ve chvíli, kdy se vývar vyvaří. Takto to opakujte do té doby, než je rýže uvařená tzv. na skus. Tip: rýže by neměla mít krémovou konzistenci. Rizoto servírujeme rozprostřené na velkém talíři a posypané parmazánem.
Dominika SchmidtováKrása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.
|
Další články
Mohlo by vás zajímat